preskoči na sadržaj

Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad

Login
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Korisne poveznice

Anketa
Odlučite se i glasajte za najomiljeniji predmet u školi..
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 11. 2009.

Ukupno: 160484
Ovaj mjesec: 723
Ovaj tjedan: 124
Danas: 21

POGLEDAJTE NAŠ NAGRAĐENI FILM

 

 

 

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole dr. Franjo Tuđman Šarengrad   postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka

 

 

eTwinning

Kao dio eTwinning zajednice naši učitelji sudjeluju svake godine u odabranim eTwinning projektima na nacionalnoj i međunarodnoj razini. onosni smo na njihov rad i doprinos kao i na mnogobrojne oznake kvalitete koje smo primili za odrađene projekte. 

eTwinning projekti u našoj školi
eTwinning projekt: Živimo zeleno
Adrijana Leko / datum: 24. 6. 2021. 20:37

Učenici 3. razreda PŠ Bapska sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko tijekom čitave ove školske godine sudjelovali su u eTwinning projektu: Živimo zeleno/Living Greenly. Tijekom projekta provedene su brojne aktivnosti poput izrade razrednih spremnika za otpad, recikliranje plastičnih boca i starih CD-ova, prikupljanje plastičnih boca, prikupljanje plastičnih čepova i starog papira i mnoge druge. Tijekom projekta obilježili su sve važnije eko datume, posadili cvijeće oko škole, volontirali u akciji zasadi drvo ne budi panj te sudjelovali u dočeku plastične kornjače u Iloku i dječjim eko radionicama. Sve provedene aktivnosti zabilježili su na razrednoj Twinspace stranici projekta gdje su ujedno pratili što ostali projektni partneri, njihovi vršnjaci rade. Svi učenici sudjelovanje u projektu ocijenili su visokim ocjenama te izrazili želju da i dalje provode ovakve aktivnosti u školi.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021.
Adrijana Leko / datum: 29. 3. 2021. 23:28

Učenici 3. razreda PŠ Bapska sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko tijekom siječnja, veljače i ožujka 2021. godine sudjelovali su u eTwinning projektu Dan ružičastih majica 2021. / Pink Shirt Day 2021. Ovim projektom učenici i učiteljica kroz niz aktivnosti obilježili su Dan ružičastih majica. Učenici su upoznali na koje sve načine mogu doprinijeti smanjenju vršnjačkog nasilja. S obzirom da su projektni partneri imali slobodu obilježiti Dan ružičastih majica s učenicima na način koji žele kroz međupredmetne korelacije, radionice i aktivnosti odabrala je učiteljica. Neke od njih zabilježili smo fotografijom, pogledajte ih u nastavku.

učiteljica Adrijana Leko


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: 100. dan škole u PŠ Bapska
Adrijana Leko / datum: 22. 2. 2021. 17:20

Već sedmu godinu za redom učenici naše PŠ Bapska sudjeluju u eTwinning projektu 100. dan škole. Ovaj projekt odvija se pod pokroviteljstvom UHURN Zvono, a cilj mu je obilježiti istoimeni dan. U PŠ Bapska on se već tradicionalno odvija kao dan bez knjiga i dan bez zvona prožet različitim aktivnostima koji u svojoj osnovi imaju brojeku 100. Učiteljice Maja Karačić, Ksenija Zaborsky i Adrijana Leko u suradnji s vjeroučiteljicom Margaretom Bošnjaković i ove su godine za svoje učenike osmislili niz aktivnosti kojima su mnogi bili oduševljeni. Učenici su dan započeli prisjećanjem prošlogodišnjeg obilježavanja i krunidbom učenika 1. razreda.

Nakon toga su vrijedne ručice umijesile tijesto i oblikovale 100. slanih prutića kojima su se kasnije osladili svi zajedno.

Na satu Hrvatskoga jezika nastala je slikovnica od 100 riječi, napisano je 100 imenica, 100 glagola i 100 pridjeva te je u poznatim pjesmama pronađeno i zapisno 100 pjesničkih slika. Na satu Matematike učenici su riješili 100 zadataka koje su učiteljice sakrile na 100 pahuljica iza 100 QR kodova. Očitavanjem koda učenici su pristupali zadatku i rješavali ga. Rješenja svih zadataka spojena su u svitak i zajedno s pahuljicama ukrasila pano škole.

Na satu vjeronauka učenici su u nacrtane stope upisali
svoje male i hrabre odluke kojima žele biti bolji prema roditeljima, braći i sestrama, bakama i djedovima, učiteljicama, prijateljima, susjedima te biti bolji Isusovim prijateljima napose kroz molitvu, čitanje biblijskih priča, sudjelovanje na svetoj misi te prateći Isusa na njegovom križnom putu. Nastava Glazbene kulture provedena je u sviranju na boomwhackersima i pjevanju himne ovog dana, pjesme pod nazivom 100. dan škole. Nastavni dan završen je uz tjelesne aktivnosti: 100 preskoka vijače, 100 srušenih čunjeva, 100 pogodaka u koš. U izjavama učenika koje smo zabilježili svi su rekli kako bi željeli da je 100. dan škole svaki dan. To nas obvezuje nastaviti raditi na ovakvim projektima i dalje. 

Neke trenutke zabilježili smo fotografijom, pogledajte ih u foto-galeriji na poveznici.

 Adrijana Leko


[OPŠIRNIJE]100. dan u školi
Adrijana Leko / datum: 19. 2. 2021. 21:30

U matičnoj školi u Šarengradu  danas je kroz razne aktivnosti u predmetnoj nastavi obilježen 100. dan škole. Svaki je razred u svojoj učionici kroz različite nastavne  predmete obilježio ovaj  dan koji se tradicionalno obilježava u veljači i kojim slavimo stoti dan koji provodimo u školi.

Učenici 5. razreda na satu hrvatskoga jezika razvrstavali su sto riječi prema vrstama riječi te su izradili plakat koji će im ostati kao podsjetnik na ovaj dan, ali i kao umna mapa koja će im služiti i u nastavku učenja hrvatskoga jezika. Petaši su ovaj dan obilježili i na satu engleskoga jezika i sata razrednog odjela gdje su pronalazili QR kodove i na taj način stvarali pjesmice na engleskom jeziku.

Učenici 6. razreda na satu razrednog odjela igrali su razne igre koje su u sebi sadržavale broj sto te su na satu tjelesna i zdravstvene kulture izvodili razne vježbe koji su zajedno činile sto ponavljanja.

Učenici 7. razreda na satu fizike istraživali su sto nobelovaca koji su tu nagradu dobili na  području fizike. Napravili su i zanimljivu lentu vremena dobivenih nagrada koja će ostati u njihovom razredu kao podsjetnik na ove znanstvenike. Sedmaši su i na satu informatike obilježili ovaj dan rješavajući zadatke pomoću QR kodova i Pythona te su tako pronalazili rješenja za slike s nastavnih listića.

Na satu matematike osmaši su ovaj dan obilježili kroz online Escape Room gdje su, koristeći nastavne sadržaje i zadatke iz cjelokupnog dosadašnjeg školovanja, dolazili do konačnog rješenja i na taj način oslobađali matematički svijet.

Sve fotografije možete pogledati u galeriji na poveznici.

Marijana Ivanković i Martina Veber


[OPŠIRNIJE]Dan jabuka 2020.
Adrijana Leko / datum: 30. 10. 2020. 17:15

Učenici naše PŠ Bapska zajedno sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko ove školske godine kroz nekoliko integriranih dana obilježili su Dan jabuka. Ovime su sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu Dan jabuka 2020. Kroz niz aktivnosti učenici su upoznavali važnost jabuke u prehrani, u književnim i popularnoznanstvenim tekstovima, te su proveli i kratko istraživanje. Projekt je započeo upoznavanjem svih učenika s projektom i tijekom rada na projektu, a s obzirom na korištenje tehnologije učenici su ponovili i pravila ponašanja u online okruženju.  Prisjetili su se vrsta koje najčešće susrećemo, prepoznali ih i imenovali pridruživanjem kartice s imenom. Nakon toga su ponovili što znaju o jabukama uz prezentaciju. Učenici su upoznali pjesmu Što sanjaju jabuke (Ivanka Borovac). Nakon interpretacije pjesme i izražajnog čitanja ispunjavali su umnu mapu pod nazivom Što jabuka može postati?. Nakon toga su od jabuka u razrednoj košari izrađivali sok upotrebom sokovnika uz strogi nadzor učiteljice. Učenici su rješavali matematičke zadatke i tako saznali još neke činjenice o jabukama. Korišten digitalni materijal izrađen u alatu Wordwall.  Na nastavi TZK sudjelovali su u igranju elementarnih igara pod nazivom Kradljivci jabuka i Križić-kružić sa žutim i zelenim jabukama. Tijekom rada na projektu učenici su još čitali i interpretirali igrokaz Muke zbog jabuke (Ksenija Grozdanić). Po završetku rada je slijedila dramatizacija s uživljavanjem učenika u zadane uloge. Proveli  su jednostavno istraživanje u kojem su odgovarali na istraživačko pitanje: Kako spriječiti promjenu boje narezanih komadića jabuke? U svaku od 5 posudica stavili su komadić jabuke iste vrste. U svaku posudu su preko jabuke dodali određenu tekućinu: mlijeko, voda, ocat, limunov sok. Pretpostavili su koja će od navedenih tekućina najbolje očuvati jabuku. Svoju pretpostavku, zapažanja i zaključak bilježili su na listiću. Učili su pjevati tradicijsku pjesmu porijeklom iz Gradišća: Oj Jelena, Jelena. Naučena znanja o jabukama učenici su pokazali izradom digitalnog postera u alatu Canva. Upotrebom kolaž papira komplementarnih boja učenici su prepletom izrađivali jabuke koje su ukrasile razredni pano. Upoznavanjem pjesme Kolač (zamalo) s jabukama (Saša Veronek Germadnik) učenici su uočavali temu pjesme, izdvajali rime i uočavali ritam te interpretativno čitali pjesmu.

Neke od aktivnosti možete pogledati u videu.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Webučionica
Adrijana Leko / datum: 24. 6. 2020. 21:51

Ove školske godine učenici naše PŠ Bapska zajedo sa svojom učiteljicom A.Leko sudjelovali su u zanimljivom eTwinning projektu Webučionica.

Detalje o svemu pročitajte na poveznici.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Christmas cards Exchange 2019
Adrijana Leko / datum: 6. 1. 2020. 21:56

Ove školske godine učenici 2. razreda PŠ Bapska zajedno sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko sudjelovali su u eTwinning projektu "Christmas Cards Exchange 2019." 

Detalje o svemu pročitajte na poveznici.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Dan jabuka 3
Adrijana Leko / datum: 23. 10. 2019. 23:01

Učenici naše PŠ Bapska zajedno sa svojim učiteljicama Ksenijom Zaborsky, Majom Karačić i Adrijanom Leko na početku ove školske godine integriranim danom obilježili su Dan jabuka te su naj način sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu "Dan jabuka 3". 

Detalje o svemu pročitajte na poveznici.


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Upoznajmo Hrvatsku
Adrijana Leko / datum: 12. 3. 2019. 22:17

Učenici 4.razreda PŠ Bapska sa svojom učiteljicom Adrijanom Leko ove školske godine sudjeluju u nacionalnom eTwinning projektu Upoznajmmo Hrvatsku. Osim učenika naše škole u projektu sudjeluju učenici četvrtih razreda iz osam škola od kojih je svaka škola u različitoj županiji.

Detalje o svemu pročitajte na poveznici.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju