2019-10-07 16:56:36

Nagrađene učiteljice naše škole

Svjetski dan učitelja ove je godine u Hrvatskoj poseban jer je po prvi puta MZO nagradilo najboljih 510 odgojno-obrazovnih djelatnika. Među nagrađenima su i dvije učiteljice naše škole.

Detalje o svemu možete pročitati klikom na opširnije.

Učiteljima je u subotu 5.10. na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu nagrade uručila sama ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Nagrađeni iz cijele Hrvatske koji su se posebno istaknuli tijekom prošle školske 2018./2019. godine nagrade su dobili temeljem Pravilnika o nagrađivanju. Najboljih 510 (popis) izabrani su na temelju kriterija poput rada na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika.

Tijekom prigodnog govora ministrica je nazočnima poručila da budu hrabri u provedbi obrazovne reforme te da će ih Ministarstvo u tomu podupirati i pomagati jer bez njih reforma jednostavno ne može uspjeti.

Među nagrađenim učiteljima su i naše dvije učiteljice:

učiteljica informatike Ivana Knezović nagrađena je za mentorstvo učenicima na državnoj razini, rad na projektima i za sudjelovanje u eksperimentalnom programu. učiteljica mentorica Adrijana Leko nagrađena je za mentorstvo učeniku, za predavanja na županijskoj, državnoj i međunarodnoj razini, dijeljenju primjera dobre prakse, rad u udruzi, objavljivanje stručnih članaka, suautorstvo udžbenika, sudjelovanje u realizaciji međunarodnih projekata i za rad na unapređenju rada škole.

Naše kolegice ovime su dobile još jednu potvrdu za svoj rad i doprinos razvoju kvalitetnoga odgojno-obrazovnog sustava te im ovom prilikom od srca čestitamo!


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad