2020-02-10 09:45:15

Posjet gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok u petak, 7. veljače 2020. godine, održan je sat lektire s 3.razredom Osnovne škole dr. F. Tuđman, područne škole Bapska. Učiteljica Ksenija Zaborsky dogovorila je suradnju s knjižničarkom Marinelom Ripić, koja je osmislila obradu lektire „ Vlak u snijegu“.

Nakon pozdrava knjižničarke uslijedilo je kratko opuštanje uz keksiće. Učenicu su jedva čekali pokazati svoje znanje o pročitanom. Sadržaj lektirnog djela knjižničarka je obradila kroz razgovor s djecom, a njihovo znanje provjerila kvizom znanja i križaljkom. Sat lektire su završili ilustracijom naslovnice prema njihovom najzanimljivijem događaju u knjizi. Učenici su izrazili svoje oduševljenje ovakvim načinom rada. Na ovoj terenskoj nastavi učenici su obišli kulturno – povijesne spomenike našeg kraja. U dvorištu iločkog muzeja vidjeli  su bunar koji se spominje u knjizi Bogdana Mesingera - Skriveni duh Iloka. Tako smo saznali da još uvijek postoji bunar koji se spominje u Mesingerovoj zbirci, a koja nam je poslužila za realizaciju eTwinning projekta na temu Priče i legende našega kraja.

                

Po povratku u školu slijedilo je (formativno) vrednovanje kao učenje- vršnjačko vrednovanje. Vršnjačko vrednovanje provedeno je na temelju rubrike i bilo je vrlo motivirajuće i učinkovito, jer su učenici međusobno usporedili svoje uratke te su tako od suučenika  dobili povratne informacije o uspješnosti svojih uradaka.

 

Učiteljica: Ksenija Zaborsky


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad