2021-02-19 21:30:00

100. dan u školi

U matičnoj školi u Šarengradu  danas je kroz razne aktivnosti u predmetnoj nastavi obilježen 100. dan škole. Svaki je razred u svojoj učionici kroz različite nastavne  predmete obilježio ovaj  dan koji se tradicionalno obilježava u veljači i kojim slavimo stoti dan koji provodimo u školi.

Učenici 5. razreda na satu hrvatskoga jezika razvrstavali su sto riječi prema vrstama riječi te su izradili plakat koji će im ostati kao podsjetnik na ovaj dan, ali i kao umna mapa koja će im služiti i u nastavku učenja hrvatskoga jezika. Petaši su ovaj dan obilježili i na satu engleskoga jezika i sata razrednog odjela gdje su pronalazili QR kodove i na taj način stvarali pjesmice na engleskom jeziku.

Učenici 6. razreda na satu razrednog odjela igrali su razne igre koje su u sebi sadržavale broj sto te su na satu tjelesna i zdravstvene kulture izvodili razne vježbe koji su zajedno činile sto ponavljanja.

Učenici 7. razreda na satu fizike istraživali su sto nobelovaca koji su tu nagradu dobili na  području fizike. Napravili su i zanimljivu lentu vremena dobivenih nagrada koja će ostati u njihovom razredu kao podsjetnik na ove znanstvenike. Sedmaši su i na satu informatike obilježili ovaj dan rješavajući zadatke pomoću QR kodova i Pythona te su tako pronalazili rješenja za slike s nastavnih listića.

Na satu matematike osmaši su ovaj dan obilježili kroz online Escape Room gdje su, koristeći nastavne sadržaje i zadatke iz cjelokupnog dosadašnjeg školovanja, dolazili do konačnog rješenja i na taj način oslobađali matematički svijet.

Sve fotografije možete pogledati u galeriji na poveznici.

Marijana Ivanković i Martina Veber


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad