2021-02-22 17:04:58

100. dan škole 2021.

Danas je u našoj Područnoj školi Mohovo kroz razne aktivnosti u suodnosu sa vjeroučiteljicom Margaretom Bošnjaković obilježen 100. dan škole, projekt u kojem na eTwinning platformi sudjeluje i učiteljica Melita Jurgec. Ovaj projekt imamo već više godina i trudimo se da ga na što zanimljiviji način realiziramo.

Projekt smo započeli sa Satom razrednika, gdje su učenici u kvizu znanja trebali pokazati znanje nastavnih sadržaja svoga razreda. Kviz znanja je imao izgled brojke 100. Svaki razred je imao svoju znamenku koja je bila sastavljanja od čunjeva. Svaka kocka je sadržavala pitanja za određeni razred. Bacanjem kocke, učenik odgovara na pitanje. Ukoliko je odgovor točan, učenik pitanje s odgovorom  postavlja ispod čunja. Na kraju smo prebrojali točne odgovore i proglasili pobjednika. Pokušali smo se iskazati i brzinom, zadatak je bio da pomoću čepova u što kraćem roku slože brojku sto.

Na satu Likovne kulture učenici su od sto izrezanih perli i slamki i  izrađivali lančiće i narukvice. Na satu Glazbene kulture vježbali smo pjevati himnu 100. dan škole u čemu nam je vjeroučiteljica svesrdno pomagala. Na satu Tjelesne i zdravstvene  kulture učenici su uz pomoć „šarenog kotača“ izvodili razne pokrete  te zajednički dolazili do brojke sto. Na satu vjeronauka uz puno znanja o Korizmi, pod vodstvom vjeroučiteljice odlučili su slijediti Isusove stope. Učenici su u nacrtane stope upisali svoje male i hrabre odluke u kojima žele biti bolji prema svima u  sudjelovanju na sv. Misi te prateći Isusa na njegovom križnom putu.

Sretni i veseli odlučili smo i dogodine proslaviti 100. dan škole na jedan opet drugačiji način.

Sve fotografije možete pogledati u foto-galeriji na poveznici. 

Učitelji: Darko Prskalo i Melita Jurgec


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad