2021-02-22 17:20:46

eTwinning projekt: 100. dan škole u PŠ Bapska

Već sedmu godinu za redom učenici naše PŠ Bapska sudjeluju u eTwinning projektu 100. dan škole. Ovaj projekt odvija se pod pokroviteljstvom UHURN Zvono, a cilj mu je obilježiti istoimeni dan. U PŠ Bapska on se već tradicionalno odvija kao dan bez knjiga i dan bez zvona prožet različitim aktivnostima koji u svojoj osnovi imaju brojeku 100. Učiteljice Maja Karačić, Ksenija Zaborsky i Adrijana Leko u suradnji s vjeroučiteljicom Margaretom Bošnjaković i ove su godine za svoje učenike osmislili niz aktivnosti kojima su mnogi bili oduševljeni. Učenici su dan započeli prisjećanjem prošlogodišnjeg obilježavanja i krunidbom učenika 1. razreda.

Nakon toga su vrijedne ručice umijesile tijesto i oblikovale 100. slanih prutića kojima su se kasnije osladili svi zajedno.

Na satu Hrvatskoga jezika nastala je slikovnica od 100 riječi, napisano je 100 imenica, 100 glagola i 100 pridjeva te je u poznatim pjesmama pronađeno i zapisno 100 pjesničkih slika. Na satu Matematike učenici su riješili 100 zadataka koje su učiteljice sakrile na 100 pahuljica iza 100 QR kodova. Očitavanjem koda učenici su pristupali zadatku i rješavali ga. Rješenja svih zadataka spojena su u svitak i zajedno s pahuljicama ukrasila pano škole.

Na satu vjeronauka učenici su u nacrtane stope upisali
svoje male i hrabre odluke kojima žele biti bolji prema roditeljima, braći i sestrama, bakama i djedovima, učiteljicama, prijateljima, susjedima te biti bolji Isusovim prijateljima napose kroz molitvu, čitanje biblijskih priča, sudjelovanje na svetoj misi te prateći Isusa na njegovom križnom putu. Nastava Glazbene kulture provedena je u sviranju na boomwhackersima i pjevanju himne ovog dana, pjesme pod nazivom 100. dan škole. Nastavni dan završen je uz tjelesne aktivnosti: 100 preskoka vijače, 100 srušenih čunjeva, 100 pogodaka u koš. U izjavama učenika koje smo zabilježili svi su rekli kako bi željeli da je 100. dan škole svaki dan. To nas obvezuje nastaviti raditi na ovakvim projektima i dalje. 

Neke trenutke zabilježili smo fotografijom, pogledajte ih u foto-galeriji na poveznici.

 Adrijana Leko


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad