2021-03-20 15:02:53

Donacija OŠ dr. Franjo Tuđman Šarengrad

U petak 19. ožujka ravnateljica naše škole g. Vlatka Sirovica s još nekoliko djelatnica uručila je poklon pakete djeci PŠ Maja i PŠ Viduševac. U realizaciji ovog putovanja sudjelovao je također g. Željko Bošnjak iz Iloka. Pakete su unutar ove humanitarne akcije priredili naši učenici s roditeljima. 

U poklon paketima je bio školski pribor, slatkiši te pismo podrške i ohrabrenja. U Glini nas je dočekala ravnateljica Osnovne škole Glina, g. Robertina Štajndohar, provela kroz školu te opisala što se dogodilo sa školom za vrijeme potresa te kako je izgledalo vrijeme obnove pa sve do danas. Škola je dijelom bila u crvenoj, narančastoj te zelenoj zoni, ali su odmah nakon potresa žurno i složno krenuli u njenu obnovu. 

Svi zajedno smo potom obišli područne škole u Maji i Viduševcu te uručili pakete. Djelatnicama škole smo uručili košaru s autohtonim proizvodima Srijema kao i prigodni novčani prilog.

Djeca su bila sretna i nisu krila svoju radost. U razgovoru s ravnateljicom i djelatnicima saznali smo kako su preživjeli jedno teško razdoblje, ali kako vjeruju da je to iza njih te se nadaju boljim vremenima. S nastavom uživo su krenuli proteklog tjedna i ne kriju zadovoljstvo zbog toga, kako djelatnici škole tako i djeca i njihovi roditelji. Škola je odisala užurbanim i radosnim ozračjem jer su napokon i nakon mnogo vremena svi opet zajedno. Bez obzira na teško materijalno i egzistencijalno stanje, ljudi se nisu predali, bore se i čine kako bi bilo bolje. S tim optimizmom završilo je ovo putovanje te smo uputili poziv za uzvratni posjet Šarengradu.

učiteljice J.Boban, M. Ivanković,

M. Bošnjaković, K. Zaborsky i ravnateljica V. Sirovica


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad