2021-04-22 22:26:31

Dan planeta Zemlje
Ove su godine povodom Dana planeta Zemlje učenici šestog razreda izradili modele stanica, organa i organskih sustava od održivih materijala. Nakon što su predstavili svoje modele, prisjetili  su se sve hrane koju nepotrebno bacamo te utjecaja bačene hrane na okoliš. U uvodnom dijelu sata, učenici su pogledali kratki motivacijski video na temu bacanja hrane. Nakon toga su u kratkoj anketi odgovorili na pitanja koja se tiču bacanja hrane u njihovim kućanstvima, a rezultate ankete zajedno s nastavnicom proanalizirali i prokomentirali. Nakon obrade u kojoj su se prisjetili na koje sve načine njihova kućanstva mogu smanjiti svoje ekološke otiske zajednički su popunili tablicu u excelu, a koja je izračunala koliko svako od njihovih kućanstava dnevno odbaci hrane. 
 
Pogledajte našu wakelet kolekciju koja je nastala ovom prigodom i prisjetitie se svih načina na koje možemo smanjiti svoj ekološki otisak i povećati održivost svojeg najdražeg i jedinog planeta Zemlje!
učiteljica Nataša Klasni
 

2. razred u Šarengradu obilježio je 22. travnja Dan planeta Zemlje. Osim integriranja nastavnih sadržaja i izrade panoa, očistili smo okoliš škole i posadili cvijeće. Izradili smo i radijsku reklamu na satima Hrvatskog jezika i Glazbene kulture posvećenu današnjem danu.

Učiteljica: Jadranka Boban


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad