2021-05-14 21:20:00

Dan obitelji

2. razred u Šarengradu održao je projekt Dan obitelji u srijedu 13. svibnja kao integrirani dan. Integriranje nastavnih sadržaja održano je u predmetima Hrvatski jezik, Matematika, Engleski jezik, Vjeronauk i Sat razrednika. Prva dva sata u projektu su sudjelovali članovi obitelji učenika 2. razreda iz Šarengrada.

   
 

Učenik je, zajedno s majkom i sestrom, dramatizirao priču „Bubamarine nevolje“ i izrađivao štapne lutkice pa su izveli kratku lutkarsku predstavu. Na satu Matematike su u obiteljskoj igri „Tko će prije“ ponovili tablicu množenja i dijeljenja. Zatim su rješavali zadatke različitog tipa u kojima je svako rješenje imalo svoje slovo, točnim rješenjima trebali su doći do poruke „Volim svoju obitelj“.
Slijedio je sat Engleskog jezika na kojem je učenik ponavljao riječi kroz igru te proširivao svoj rječnik novim riječima o obitelji i priči koju smo radili na Hrvatskom jeziku.

   
 

Na Vjeronauku je učenik upoznao molitvu svetog Josipa, zaštitnika obitelji, potom je pogledao video i poslušao pjesmu o obitelji. U listiću je dopunjavao rečenice o zajedničkim aktivnostima u obitelji. Zapjevali smo pjesmu Dom na Satu razrednika, čak smo i zaplesali uz pjesmu, ponovili smo o važnosti obitelji u životu svakog čovjeka. Slijedilo je ispunjavanje i ukrašavanje „osobnih iskaznica“ članova učenikove obitelji.
Učenik je provodio vrijeme s najbližima, zajedničkim idejama, podrškom i trudom su postizali zadani cilj.


Želimo sretan Međunarodni dan obitelji svima!

2. razred iz Šarengrada i učiteljica Jadranka Boban

   


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad