2021-06-11 18:55:00

Izlet u Vukovar

Dana 10. lipnja 2021. godine učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama i učiteljem posjetili su grad Vukovar. Vukovar je stari barokni grad i grad posebnog pijeteta. U njemu se ima što vidjeti!
Program našeg izleta: Polazak ispred škole u Bapskoj u 9.30 sati. Dolazak u Vukovar u 10.10 sati. Obilazak Vodotornja-simbola obrane Vukovara, fotografiranje. Slijedio je mali odmor za užinu i igru na dječjem igralištu.

   

Pješačenje do centra grada, razgledavanje znamenitosti uz kratka objašnjenja. Na putu smo sreli gradonačelnika grada Vukovara, gospodina Penavu koji je rado s nama popričao i fotografirao te nam poželio ugodan dan u Vukovaru.

Zaustavili smo se kod spomenika Vučedolske golubice u samom centru i ponovili što o njoj znamo. Spomenuli smo da je Vukovar najveća luka na rijeci Dunav i vidjeli ušće rijeke Vuke u Dunav. Odmorili smo se kod spomen križa na ušću Vuke u Dunav.Nakon toga smo imali dogovoreno vrijeme u vukovarskom kinu Cinestar, gledanje filma “Novo doba.” Uz fine kokice i coca-colu djeca su uživala u gledanju filma.

Laganom šetnjom šetnicom i ugodnim razgovorima s djecom uputili smo se u Adicu. Tamo smo ručali i ostatak vremena proveli u prirodi. Djeca su bila oduševljena sadržajima izleta.

Fotografije su dostupne u Foto - galeriji na poveznici.

učiteljica Ksenija Zaborsky


Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad