preskoči na sadržaj

Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad

Login
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Korisne poveznice

Anketa
Odlučite se i glasajte za najomiljeniji predmet u školi..
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 11. 2009.

Ukupno: 160484
Ovaj mjesec: 723
Ovaj tjedan: 124
Danas: 21

POGLEDAJTE NAŠ NAGRAĐENI FILM

 

 

 

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole dr. Franjo Tuđman Šarengrad   postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka

 

 

Sigurnost na Internetu

Aktivnosti o sigurnoj uporabi interneta ugrađeni su u predmetne kurikulume, školski kurikulum i školski preventivni program naše škole.

Svake godine na različite načine obilježavamo Dan sigurnijeg Interneta. Osim toga, tijekom školske godine učenike se svakodnevno upućuje na opasnosti koje u sebi skriva Internet, a učitelji se redovito educiraju o sigurnosti na Internetu te načinima prevencije i zaštite učenika u online okruženju.

Naše aktivnosti
Potraga za boljim internetom 2021
Adrijana Leko / datum: 17. 2. 2021. 20:48

Učitelji naše škole redovito se stručno usavršavaju, a dio njihovih edukacija odnosi se i na sigurnost na Internetu. Povodom Dana sigurnijeg interneta 9. veljače 2021., pridružili su se u zajedničkom obilježavanju toga dana i provedbi aktivnosti sučiteljima diljem domovine u kojima su podigli kompetencije za primjereno, odgovorno, svrhovito i sigurno korištenje interneta i svih digitalnih tehnologija.

Udruga Suradnici u učenju i CARNET-ov odjel za Nacionalni CERT pripremili su cjelodnevnu online konferenciju baš na sam Dan sigurnijeg interneta 9. veljače 2021. Na konferenciji se moglo čuti kako postati Internet genijalac, pomagati dabrici Darki u otkrivanju digitalnog svijeta, ući u svijet eTwinning projekata, saznati kako pozitivno i poticajno komunicirati i surađivati u virtualnom okružju te gdje se nalaze komore jeke i filter mjehurići. Ovoj konferenciji prisustvovale su učiteljice naše škole Ksenija Zaborsky i Adrijana Leko, a znanja stečena na ovoj edukaciji primjenom u svom radu prenosit će i na svoje učenike.


[OPŠIRNIJE]Tjedan sigurnijeg Interneta
Adrijana Leko / datum: 12. 2. 2021. 21:23

Dan sigurnijeg Interneta jedan je od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, a obilježava se svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače. Prilika je to da se podsjetimo zašto je  dobro biti informiran kako bismo izbjegli sve oblike internetskih prijevara.

Naša škola ove godine je cijeli tjedan posvetila sigurnijem internetu od 8.-12.2.2021. Sudjelovali su učenici razredne nastave i učenici predmetne nastave.

Kroz različite aktivnosti, videozapise, igre na internet i kvizove učenici su  mogli čuti mnoge zamke koje nas vrebaju na intermetu, no i osvijestiti koje su pogodnosti te kako se zaštiti i lijepo ponašati u online okruženju.                         

Kako nam je bilo provjerite u galeriji slika.

Blaženka Čolić


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg Interneta 2021
Adrijana Leko / datum: 10. 2. 2021. 15:46

Uz obilježavanje Dana sigurnijeg interneta 10. veljače 2021. godine naši učenici 7. i 8. razreda imali su on line predavanje od strane policijske službenice Mirne Marić. Tema predavanja je Senzibiliziranje najmlađe populacije o opasnostima i rizicima neadekvatnog korištenja komunikacijske tehnologije i interneta.

Cilj je bio – kroz edukaciju podići razinu znanja učenika o pravilima ponašanja na društvenim mrežama, ukazati na vlastitu odgovornost i važnost uvažavanja drugih prilikom korištenja društvenih mreža te zaštita osobnih podataka i privatnosti.

Savjetovala im je da se na društvenim mrežama ponašaju iskreno i odgovorno kao i u stvarnom životu i da ne ostavljaju fotografije i osobne podatke. Potrebnu pomoć mogu potražiti od roditelja, učitelja i policijskih službenika.

Marija Kovač, pedagoginja


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju