preskoči na sadržaj

Osnovna škola "dr. Franjo Tuđman" Šarengrad

Login
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Korisne poveznice

Anketa
Odlučite se i glasajte za najomiljeniji predmet u školi..
Brojač posjeta
Ispis statistike od 24. 11. 2009.

Ukupno: 144807
Ovaj mjesec: 566
Ovaj tjedan: 56
Danas: 6

POGLEDAJTE NAŠ NAGRAĐENI FILM

 

 

 

 

Za sve objavljene informacije i fotografije na web stranicama Osnovne škole dr. Franjo Tuđman Šarengrad   postoje pisane suglasnosti za njihovo objavljivanje sukladno Općoj direktivi o zaštiti osobnih podataka

 

 

Događanja...
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Adrijana Leko / datum: 16. 10. 2020. 15:02

Ove školske godine Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježeni su uz strogo pridržavanje svih epidemiološkuh mjera. Učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljem ove prigodne dane obilježili su svatko unutar svog razreda. Učenike i učitelje ništa nije moglo spriječiti da tom prigodom nastanu i pekarski proizvodi čiji se proces nastanka brže provodi uz igru s pjevanjem.


[OPŠIRNIJE]Dan državnosti: Lijepa naša Hrvatska
Adrijana Leko / datum: 29. 5. 2020. 19:35

1. razred u Šarengradu obilježio je Dan državnosti 28. svibnja 2020. integriranjem sadržaja kroz nastavne predmete Hrvatski jezik, Priroda i društvo, Glazbena kultura i Likovna kultura. Dan smo započeli čitanjem pjesme Hrvatska koju je napisao M. Marinović, a u kojoj se spominje rođendan naše domovine. Potaknut stihovima pjesme, učenik je samostalno sastavljao rečenice o Hrvatskoj. 

Nakon toga smo pogledali spot uz pjesmu Lijepa naša Hrvatska i razgovarali o prirodnim znamenitostima naše zemlje. Ponovili smo kako sami možemo pridonijeti zaštiti okoliša i pisali poruke koje smo zalijepili na prozore naše učionice.Pokupili smo i smeće u okolišu naše škole. Na satu Glazbene kulture slušali smo himnu Lijepa naša domovino i naučili pjevati brojalicu Pliva riba

Na kraju smo kolažem slikali dio čistog i lijepog okoliša naše Hrvatske. Od svih materijala, koje smo taj dan stvarali, uredili smo pano u školi i tako čestitali rođendan našoj domovini.


Učiteljica: Jadranka Boban


[OPŠIRNIJE]Online događanjem obilježen Dan škole
Adrijana Leko / datum: 14. 5. 2020. 13:50

Na današnji dan rođen je dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik. Budući da naša škola s ponosom nosi njegovo ime, Dan škole obilježavamo svake godine na njegov rođendan. S obzirom na izvanredne okolnosti u kojima se trenutno nalazimo zbog pandemije koronavirusa ove godine smo ovaj važan dan obilježili na nešto drukčiji način. Djelatnici škole i učenici su imali online događanje na kojemu se razgovaralo o obilježavanju Dana škole i dr. Franji Tuđmanu. 

Učenici su imali priliku osvježiti znanje o prvom hrvatskom predsjedniku te riješiti kviz znanja o našoj domovini. Osim što smo obilježili Dan škole, imali smo se priliku vidjeti nakon dugo vremena, pa makar i virtualno. 

Svi se veselimo povratku u školske klupe i novim iskustvima koja nas čekaju.

 Ivana Lagator, školska psihologinja


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: 100. dan škole
Adrijana Leko / datum: 4. 3. 2020. 23:06

Učenici razredne nastave naših škola zajedno sa svojim učiteljicama J. Boban, M. Jurgec, M. Karačić, K. Zaborsky i A.Leko te učiteljem D. Prskalom i vjeroučiteljicom M. Bošnjaković i ove su se školske godine, po 6. puta za redom uključili u eTwinning projekt 100. dan škole.

Kroz niz pažlljivo odabranih aktivnosti iz hrvatskog jezika, matematike, vjeronauka, glazbene kulture i tjelesne i zdravstvene kulture ove godine su razmišljali o proljeću. Iz hrvatskog jezika učenici su napisali 100 stihova koje možete pregledati na Padlet ploči na poveznici. Iz matematike su riješili 100 matematičkih priča o proljeću, iz glazbene kulture su pjevali pjesmu 100. dan škole te svirali melodiju na boomwhackersima i udaraljkama Orffovog instrumentarija. Iz vjeronauka su naučene biblijske priče prepričavali u 100 riječi, a iz tjelesne i zdravstvene kulture izvodili su 100 vježbi, plesali ples od 100 koraka te ciklično vježbali u 100 sekundi. 

Učenici 8. razreda na satu hrvatskoga jezika u suradnji sa školskom knjižničarkom M.Veber uključili su se u obilježavanje 100. dana škole. Pronašli su zanimljive naslove u školskoj knjižnici koje su čitali za lektiru (npr. Richard Bach: Galeb Jonathan Livingston, A. de Saint Exupery: Mali princ, O. Wilde: Sretni kraljević, Slavuj i ruža te mnoge druge). U njima su pronalazili zanimljive i inspirirajuće citate koje su zapisivali i izradili plakat pod nazivom "100 najljepših citata iz naše lektire".  Plakat će ostati u holu škole kao podsjetnik na jedan zanimljiv dan u školi, ali i kao kutak gdje svi učenici i djelatnici mogu pročitati motivirajuću i nadahnjujuću poruku. 

Sve fotografije dostupne su u foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]Večer matematike 2019.
Adrijana Leko / datum: 10. 12. 2019. 22:42

Ove smo godine 10. prosinca za sve učenike razredne i predmetne nastave po drugi puta u našoj školi organizirali Večer matematike. Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu  zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo. 

Organizacijskog dijela prihvatile su se učiteljica matematike Marijana Ivanković koja je pripremila radionice za učenike od 5.- 8.razreda i učiteljica razredne nastave Adrijana Leko koja je pripremila radionice za učenike razredne nastave. Posebno iznenađenje za sve učenike pripremila je učiteljica informatike Ivana Knezović koja je uz pomoć školskih robotičara pokazala svim nazočnima povezanost informatike i matematike uz korištenje robota.

Uz nazočnost ostalih učiteljica, ravnateljice i školske pedagoginje te brojnih roditelja ova večer okupila je preko trideset učenika, a veliko oduševljenje izazvali su tangrami, digitalna geoploča, razbijanje Cezarove šifra i digitalne šibice.

Sljedeće godine u prosincu nastavljamo ovakvo druženje, a do tada pogledajte aktivnosti koje smo zabilježili fotografijama dostupnim na poveznici u foto galeriji.

učiteljica A. Leko


[OPŠIRNIJE]Zasadi drvo, ne budi panj
Adrijana Leko / datum: 25. 10. 2019. 16:59

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća čiji je prigodni slogan “Zasadi drvo, ne budi panj” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena. 

Ovoj inicijativi priključila se i naša  škola (učenici od 1. do 8. razreda) sa svoje dvije područne škole u Bapskoj i Mohovu. Vrijedne su ruke učenika zajedno s učiteljicama, ravnateljicom Vlatkom Sirovicom, pedagoginjom Marijom Kovač i domarom zasadili drveće koje će im kroz par godina pružati hlad. 

Ovim se putem zahvaljujemo Hrvatskim šumama, Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci te županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću za donacije sadnica koje su ovom prigodom zasađene. 

Neke trenutke zabilježili smo fotografijom, možete ih pregledati u foto galeriji na poveznici.

učiteljica Nataša Klasni, koordinatorica


[OPŠIRNIJE]Posjet Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok
Adrijana Leko / datum: 24. 10. 2019. 18:04

24. listopada 2019. učenici 1. razreda OŠ dr. Franjo Tuđman, Šarengrad i učenica 3. razreda PŠ Mohovo, zajedno sa svojim učiteljicama Melitom Jurgec i Jadrankom Boban, posjetili su Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ilok.
Povodom Mjeseca hrvatske knjige učenici su se upoznali s knjigama i sadržajima koje nudi gradska knjižnica i čitaonica, a i postali su članovi knjižnice za ovu školsku godinu. Slušali su priču koju je čitala učenica 3. razreda, bojali i razgledavali različite slikovnice. Učenicima 1. razreda najviše se svidjela slikovnica o alatima koja doista sadrži papirnate alate koje su uz čitanje upotrebljavali. Učenica 3. razreda razgledavala je enciklopedije i upoznala način korištenja istih.


Ova terenska nastava je svakako imala cilj potaknuti učenike na čitanje i češći dolazak u knjižnicu ali i zanimljivije i dinamičnije ostvarivanje nastavnog sata Hrvatskog jezika.

 

učiteljice: Melita Jurgec i Jadranka Boban

  


[OPŠIRNIJE]Dani kruha 2019.
Adrijana Leko / datum: 14. 10. 2019. 18:18

Aktivnosti vezane uz ovaj prigodni dan su se odvijale unutar šest radionica: politehnička, likovna, pekarska, jezična (hrvatski – engleski – njemački), lutkarska, dramska i novinarska. Sve su radionice bile tematski povezane. Učenici su izrađivali mlin, slikali plodove jeseni, kruh, pisali haiku poeziju, osmišljavali recepte na engleskom i njemačkom jeziku, glumili s lutkama, recitirali, pekli fritule, kiflice i još mnogo toga lijepog…

Po svršetku rada u radionicama uslijedio je kviz znanja u kahootu u kojem su pobjednice odnijele slatku nagradu.

Potom je uslijedio kratki prigodni program u kojemu su učenici prezentirali u nekoliko rečenica što su radili u radionicama. Lutkari su prikazali lutke i uprizorili igrokaz "Ostvareni san":

Zbor je otpjevao nekoliko pjesama o kruhu i zahvalnosti, a potom je fra Mijo blagoslovio krušne proizvode i sve prisutne.

 

Na kraju smo svi zajedno pristupili stolu, blagovali i družili se.

„O jeseni tebi hvala, 

plodove si nama dala, 

a bogatstvo krila tvog,

daje nam dobri Bog!“

Vjeroučiteljica Margareta Bošnjaković

U nastavku pogledajte Vijesti dana koje je snimila novinarska skupina kao pregled svih današnjih aktivnosti. Mnoge trenutke zabilježili smo fotografijom, sve je dostupno u fotogaleriji na poveznici.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Europski tjedan sporta - #beactive
Cassy Prskalo / datum: 30. 9. 2019. 22:42

Učenici osmoga razreda obilježili su zajedno s razrednicom Cassy Prskalo, učiteljicom njemačkog jezika Majom Balog i učiteljem tehničke kulture Josipom Ševkušićem Europski tjedan sporta.

Tjedan sporta incijativa je Europske komisije za promicanje športa i kulture, a u 2019. godini održava se peti put diljem Europe. Glavna tema ove kampanje jest „#beactive“, tj. poticanje građana da budu aktivni ne samo tijekom Tjedna sporta od 23. do 30. rujna, nego i tijekom cijele godine.

U skladu s tim učenici su se najprije razgibali i zagrijali, a potom su prelazili poligon koji je saržavao elemente različitih sportova te mnogobrojne prepreke. Učenici su uz glazbu i puno smijeha savladali poligon, a potom su zajedno sa svojim nastavnicima igrali odbojku.

    


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika 26.rujna
Adrijana Leko / datum: 26. 9. 2019. 18:43

Vijeće Europe i Europska Unija 2001. godinu proglasili su Europskom godinom jezika i od tada se datum 26. rujna obilježava kao Europski dan jezika. Ciljevi Europskoga dana jezika su naglasiti ključnu ulogu jezika kao neizmjernog bogatstva čovjeka i naroda, čuvanje jezične baštine, promicanje kulturne različitosti i međusobne tolerancije te podizanje svijesti o važnosti učenja stranih jezika, bilo u sklopu škola ili izvan školskih sustava.
Točan broj riječi u jeziku velika je nepoznanica, u prosjeku on iznosi oko 500 000 riječi u svakom jeziku. Izvorni govornik bilo kojeg jezika zna od 3000 do 5000 riječi svojeg materinskog jezika. Više od polovice svjetskog stanovništva govori više od jednog jezika. 

U obilježavanju Europskog dana jezika sudjelovali smo i mi. Učenici 5., 6., 7., i 8. razreda su s nastavnicama njemačkog jezika Majom Balog i engleskog jezika Cassy Prskalo proveli niz aktivnosti tijekom tjedna. Upoznali su se s različitim jezičnim sustavima, proučavali idiome na engleskom i njemačkom jeziku. Aktivno su radili u višejezičnim rječnicima i pronalazili odgovarajuće podatke za traženu državu. Proučavali su i izrađivali zastave država Europe, koje su simbol jezične i državne pripadnosti. Završna aktivnosti za učenike bila je crtanje obrisa svoga dlana na papir, koji su upotpunili izrekama na engleskom i njemačkom jeziku.


„Eine andere Sprache ist wie eine andere Sicht auf das Leben“
„A different language is a different vision of life“ (Federico Fellini)
Hvala svima na suradnji i pomoći!

Lehrerin&teacher: Maja Balog, Cassy Prskalo


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan škole
Adrijana Leko Martina Veber / datum: 15. 6. 2019. 19:27

U protekloj školskoj i vjeronaučnoj godini naši su učenici primili brojne darove te stekli mnoga nova znanja i spoznaje. Stoga je u petak 14. lipnja 2019. u crkvi sv. Petra i Pavla u Šarengradu održana misa zahvalnica za kraj nastavne godine na kojoj su sudjelovali učenici i djelatnici naše škole.
Nakon mise svi smo se zajedno uputili u školu. Na našem školskom igralištu održalo se već tradicionalno natjecanje u nogometu gdje su snage odmjerili prvo dečki, a zatim djevojke sedmog i osmog razreda, a sve zajedno navijanjem su ih bodrili ostali učenici i djelatnici škole.

Dan ranije, u četvrtak 13.lipnja 2019.godine na zajedničkoj večeri koju su organizirali učenici 8.razreda svečano su se na prigodan način oprostili učenici od razrednika M.Kraljevića, učiteljica i učitelja, ravnateljice i stručnih suradnika naše škole. Tom prilikom ravnateljica škole V. Sirovica, prof. učenike je pozdravila i zahvalila na svemu što su kao generacija koja se svugdje isticala učinili za našu školu. Razrednik je istaknuo kako nikada u životu nije primio toliko pohvala kao što ih je primio za vrijeme svoga razredništva ovoj generaciji te im zaželio uspjeh u daljnjem životu i školovanju.

  

U ime učenika kraće govore održale su učenice L.Božinović i D. Bošnjaković, te su nakon toga iznenadili razrednika prigodnim poklonom. Na kraju su se svi zajedno prisjetili cjelokupnog školovanja ove genijalne generacije od njihovih početaka kroz kraći film kojeg su za ovu prigodu izradili učenici.

  

Dragi naši genijalci, sretno vam bilo!


[OPŠIRNIJE]Međunarodno matematičko natjecanje Kokan bez granica 2019.
Ivana Kelava / datum: 29. 5. 2019. 20:56

Kao i svake godine u Hrvatskoj je održano međunarodno matematičko natjecanju „Klokan bez granica“  za koje su učenici naše škole pokazali izniman interes te je velik broj učenika sudjelovao na istome. Zadaci na ovom natjecanju nisu tipični matematički zadaci već je naglasak na logičkom zaključivanju te su stavljeni u kontekst stvarnoga života pa su i učenicima zanimljivi.

Iako je velik broj učenika sudjelovao ipak se je nekoliko  učenika istaknulo postignutim uspjehom te su osvojili nagrade i priznanje.

    

Učenica osmog razreda, Veronika Kolarec, je među 10% najboljih u Hrvatskoj po postignutom rezultatu te je osvojila nagradu za postignuti rezultat. Veronika je konkurirala u skupini među učenicima osmih razreda osnovne škole i učenicima prvih razreda srednje škole tako da je postignuti rezultat uistinu za svaku pohvalu.

Učenica osmog razreda Stella Mojzeš i učenik trećeg razreda Gabrijel Brandibur su također postigli zamjetne rezultate, te iako nisu među 10% najboljih u Hrvatskoj, uručena im je utješna nagrada.

Pohvale učenicima na postignutim rezultatima i sudjelovanju! 


[OPŠIRNIJE]Dan obitelji u 4.r. u Šarengradu
Jadranka Boban / datum: 26. 5. 2019. 22:58

16. svibnja 2019. učenici 4. razreda iz Šarengrada održali su projekt „Dan obitelji“ kao integriranu nastavu kroz predmete Sat razrednika, Hrvatski jezik i Likovna kultura. Sve predviđene aktivnosti učenici su izvršavali zajedno sa članovima svoje obitelji.

Cilj projekta je bio da učenici, roditelji i učitelji budu dio tima u kojem se poštuju dogovori uljudnog ponašanja, uzajamnog pomaganja, podržavanja i prihvaćanja različitosti.

Na satu razrednika su učenici 4. razreda pripremili priredbu kao dobrodošlicu svojim članovima obitelji. Nakon priredbe smo zajedno porazgovarali o svojim obiteljima i rješavali osmosmjerke i križaljke s istom  tematikom.

Riječi koje smo vezali uz obitelj, u osmosmjerkama i križaljkama, pomogle su nam na Hrvatskom jeziku kada  smo opisivali članove svoje obitelji. Radili smo u paru i pojedinačno i dobili različite opise djece, djeda, bake, unuka. Pri tome smo pazili na urednost te pravopisnu i gramatičku točnost.

Na likovnoj kulturi izrađivali smo kućice naših obitelji od kartona i kolaž- papira. Gradili smo kompoziciju  smještajući  različite oblike u prostor. Svi članovi obitelji pronašli su u ovom zadatku sebe, kako svatko može doprinijeti radu svoje obitelji.

Svi smo bili zadovoljni i sretni, netko zbog zajedništva i podrške, netko zbog prisjećanja na stare školske dane, a netko što je sve to povezao na jednom mjestu.

                                 Učenici 4. razreda iz Šarengrada i učiteljica Jadranka Boban

 


[OPŠIRNIJE]Majčin dan 5. razredu
Marina Ivanković Teodorović Nataša Klasni / datum: 10. 5. 2019. 14:28

Radi nadolazećeg Majčinog dana u nedjelju 12. svibnja, učenici 5. razreda, sat razrednika i engleskog  jezika proveli su pripremajući poklone za mame, a sve u suradnji s učiteljicama iz prirode Natašom Klasni i razrednicom Marinom Ivanković - Teodorović. 

Prigodne poklone su počeli stvarati  davno, još 16. travnja kada su integriranim danom obilježili Dan planeta Zemlje. Tada su na satu razrednika i satu prirode naučili postupak pravljenja recikliranog papira i sami proizveli količinu koja im je za poklone bila potrebna.

   

Herbariziranje biljaka je također bio dio stvaranja ovih poklona koje su s učiteljicom prirode prikupili i na odgovarajući način pripremili na jednom od prethodnih satova prirode. A ovo je konačni proizvodi koji će u nedjelju razveseliti naše mame…

 


[OPŠIRNIJE]Dan Europe
Jadranka Boban / datum: 9. 5. 2019. 18:40

9. svibnja 2019. učenici 4. razreda iz Šarengrada i učiteljica Jadranka Boban obilježili su Dan Europe kao integrirani dan kroz predmete Hrvatski jezik, Likovna kultura i Sat razrednika.

Tijekom cijele godine učenici 4. razreda iz Šarengrada rade na projektu Europska unija – ujedinjeni u različitosti koji su danas priveli kraju. Dan Europe obilježili smo prezentacijom tog projekta.

Na satu Hrvatskog jezika ponavljali smo i vježbali veliko slovo u nazivima država, stanovnika država i gradova i pridjevima izvedenim od vlastitih imenica.

Na Likovnoj kulturi iskušali smo se u industrijskom dizajnu, izrađivali smo cipele (klompe), poznatu tradicionalnu obuću u Nizozemskoj i Švedskoj ali i drugim europskim zemljama.

Na Satu razrednika prezentirali smo projekt našim roditeljima i provjerili svoje znanje kvizom „Što smo naučili o Europskoj uniji?“.

Naučili smo puno o državama Europske unije, o važnosti suradnje i prijateljskih odnosa. Trebamo poštivati druge narode i države ali voljeti iznad svega svoju domovinu, narod i baštinu koje moramo čuvati i njegovati s ulaskom u Europsku uniju.

Sretan nam Dan Europe, neka nam svi dani u našoj Europi budu  uspješni i veseli!                             

      


[OPŠIRNIJE]Projektni dan: Dan planeta Zemlje
Ivana Knezović / datum: 18. 4. 2019. 08:46

Dana 16. travnja u našoj školi smo obilježili Dan planeta Zemlje integriranim danom. Za 7.a i 8.a je dan započeo integriranim satom kemije i njemackog. Učenici su naucili što je CO2 otisak svakog čovjeka te su olujom ideja i kroz radni listić obradili brojne ideje kako smanjiti svoj CO2 otisak na Zemlji. 

Učenici 5.a razreda su tijekom 3. sata sudjelovali na integriranom satu njemačkog jezika i prirode. Na satu su ponovili i naučili neke nove plodove, njihove nazive na njemačkom jeziku i nazive boja te su ih razvrstavali na sočne, bobičaste, koštuničaste i suhe plodove.

Nakon toga su učenici 5.a uživali na terenskoj nastavi geografije i prirode tijekom koje su obišli šarengradske izvore te pratili potok do njegovog ušća u Dunav. Naglasak sata je bio na ciklusu vode u prirodi i podjeli kopnenih voda.

Nataša Klasni


[OPŠIRNIJE]Dan broja π 2019.
Ivana Kelava / datum: 14. 3. 2019. 15:15

14. ožujka 2019. u školi je  obilježen  Dan broja pi. To je dan kada se obilježava matematička konstanta π koja približno iznosi 3.14. Učenici su, zajedno s učiteljicom matematike Ivanom Kelava, izrađivali lanac od krep papira u kojem su beskonačne decimale broja π prikazane nizom boja koje se ponavljaju u odgovarajućem redosljedu.

  

Osim toga, održano je i natjecanje u pamćenju decimala broja π gdje je tročlana komisija, sastavljena od učiteljica Maje Balog i Ivane Kelava te psihologinje Martine Nikolić,  pratila i bilježila tko je, od prijavljenih učenika, zapamtio i reproducirao najviše decimala broja π u odgovarajućem redosljedu.

Najbolja je bila Veronika Kolarec koja je zapamtila čak prvih 130 decimala broja π! Drugi je bio Antonio Marković sa zapamćenih 37 decimala, a treća je bila Mia Jurina sa zapamćene 24 decimale.

    

Publika je bila izuzetno susretljiva te je natjecateljima omogućila tišinu dok je trajalo natjecanje kako bi se mogli koncentrirati . Za osvojena prva tri mjesta osigurane su odgovarajuće nagrade. Pohvale učenicima na odličnim rezultatima i uloženom trudu!

 


[OPŠIRNIJE]Maskenbal
Adrijana Leko / datum: 5. 3. 2019. 18:51

Danas smo u našoj školi organizirali zabavu povodom maskenbala. Uživali smo u maskiranju u razne likove. Učenici predmetne i razredne nastave su se predstavili kratkim programima nakon kojega smo se svi priključili zabavi na plesnom podiju. Bilo je lijepo bar na trenutak postati netko drugi. Dobre atmosfere i zabave nije nedostajalo! 

Martina Nikolić, školska psihologinja

 

Danas je fašnik, veseli dan,

dajte nam nešto; idemo van.

Vesele tu smo maškare mi,

pjevajte s nama zajedno svi.

Ludujmo, plešimo, pjevajmo u glas,

nek radost prati nas i vas.

Ostale fotografije pogledajte u Foto galeriji.


[OPŠIRNIJE]RSS


Događanja...

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

Učenici 1. - 4. razreda naše matične škole kao i područnih škola u Bapskoj i Mohovu obilježili su 10.rujna - Hrvatski olimpijski dan. Nastavu tjelesne i zdravstvene kulture organizirali su na obližnjem igralištu gdje su se svi natjecali kao pravi olimpijci: zajedno su trčali štafetu, pojedinačno su se natjecali u trčanju na 100 m kao i u kros trčanju.

Najboljima u pojedinim disciplinama dodijeljena su priznanja uz obećanje kako će ovakvih sportskih druženja biti još tijekom školske godine.

Dobro nam došli đaci prvaci!

Nova školska 2014./15. godina je počela, a u naše su područne škole stigli novi prvašići. Ove ih je godine ukupno četvero: PŠ Bapska ima dva dječaka i jednu djevojčicu, a PŠ Mohovo ima jednu učenicu 1.razreda.

Iako ih je malo želimo im ugodne boravke u našoj školi te da svojim radom, marljivošću i veseljem budu ponos svojih roditelja i učitelja.

preskoči na navigaciju